Categorieën
Ruslandlinks

Voeg je website toe aan Russische zoekmachines

Het aantal Russische internetgebruikers behoort tot het grootste van Europa, maar ze zijn ook het meest geïsoleerd. Bijna alle grote spelers, zoals Google en Facebook, hebben een analoog in Rusland. Als je dus wil dat Russische internetgebruikers je website vinden, is het niet genoeg om ze in het Russisch te vertalen. Je moet ze ook toevoegen aan een Russische zoekmachine.

Maar 25% van de Russische internetgebruikers zoekt met Google. Het merendeel gebruikt de plaatselijke variant, yandex.ru. Ook Facebook heeft een Russisch broertje, vk.com (vroeger vkontakte.ru), dat in Rusland veel populairder is dan Facebook.

Om succesvol aanwezig te zijn op het Russische internet, moet je je site dus toevoegen aan Yandex. Yandex heeft zoals Google en Bing een pagina voor webmasters. Die vind je op de volgende link: http://webmaster.yandex.ru/. Je kan inloggen met je Facebook-account, voegt je URL toe en daarna vraagt Yandex om een stukje html of txt aan je site toe te voegen, om te bewijzen dat je er de eigenaar van bent. Van zodra je het verificatieproces hebt doorlopen, krijg je gratis toegang tot alle statistieken die Yandex over je site verzamelt, zoals wanneer je op Yandex-pagina’s verschijnt en met welke zoekwoorden, welke positie je bekleedt en hoeveel er op je links geklikt is, enz.

Indien je hier hulp voor nodig hebt, mag je steeds met mij contact opnemen.